• Ovsené vločky

Ovsené vločky fungujú aj ako jemný peeling. Nahromadenie odumretých kožných buniek môže zapríčiniť, že vaša pleť nie je dostatočne hydratovaná. Zmiešajte niekoľko lyžičiek ovsených vločiek s vodou a vzniknutou pastou jemným masírovaním po pleti odstránite všetkých nečistoty, ktoré na pleti nemajú čo robiť.

  • Avokádo

Mastné kyseliny a vitamíny obsiahnuté v avokáde môžu mať blahodarné účinky na pleť! Práve vitamín A, ktorý avokádo obsahuje, napomáha obnoviť pokožku a zanecháva ju extréme hladkú.

  • Jogurt

Jogurt je plný benefitov pre vašu pleť! Jeho protizápalové vlastnosti zmierňujú suchú pokožku  a navyše kyselina mliečna napomáha pri odstránení baktérií, ktoré tento stav pleti môžu spôsobiť. Jogurtový zábal však môžete dopriať nie len svojej pleti, ale aj chodidlám či pokožke rúk.

  • Kokosový olej

Aj kokosový olej krásne zvlhčuje pleť! Je veľmi užitočný najmä pre obsah mastných kyselín a tak ním môžete veľmi jednoducho nahradiť váš doterajší pleťový krém. Najúčinnejšie je, naniesť ho práve večer, aby sa počas noci do pleti vstrebali všetky jeho živiny a výsledkom bude krásna a hladká pleť!

Ak sa Vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať!