Po nedávnej strate vytúženého sudcu prichádza pre Terezu H. (22), ktorú chytili na pakistanskom letisku s deviatimi kilogramami heroínu, ďalšia rana.

Súdne konanie, ktoré malo prebehnúť v sobotu, bolo opäť odročené.

Pašeráckej Tereze, ktorá je už takmer deväť mesiacov zavretá v pakistanskom väzení, stále čaká na verdikt, ktorý nie a nie prísť. Pakistanský sudca Shahid Bashir jej na začiatku augusta sľuboval, že rozsudok padne do mesiaca, potom ale prišla nečakaná rana. Bašíra premiestnili do iného mesta a obžalovanej Češke pridelili nového sudcu.

Na prvom státí s novým sudcom Alim Razem Tereza razantne zmenila vizáž. Z vysmiatej blondínky, ktorá zakaždým hýrila úsmevy na všetky strany a rada sa halila do pestrofarebných šatiek sa stala „čierna vdova“. Tereza v sobotu na súd prišla celá v čiernom, s výrazne kratším a tmavším zostrihom. „Som v poriadku, ale unavená, strašne unavená,“ povedala Češka novinárom a potom na otázku uviedla, že svojmu obhajcovi úplne dôveruje. „Boh vie, že som nevinná,“ dodala ďalej. Viditeľne utrápený výraz jej ale nepomohol, súdne státie bolo totiž opäť odročené.

Článok pokračuje na ďalšej strane…