Kvôli Alexandrovcom?

Zlatá slávica zaspievala pieseň Kam tenkrát šel můj bratr Jan. Skladbu, ktorá v texte pripomína tragický osud Jana Palacha († 20), naspieval pôvodne v roku 1977 Karel Gott (79). To ale zrejme nebol dôvod, prečo Bílu veľkú časť publika na koncerte nechcela počut.

Za zlé ho podľa všetkého mali skoršie vystúpenia s ruským – povodne sovietskym armádnym zborom Alexandrovci, ktorý spieval a hral v čase, keď do Československa vtrhli tanky a transportéry vojsk Varšavskej zmluvy.

Zvukár zachraňoval

“Piskot pri jej piesni zvukári zachraňovali tým, že pustili neskutočne hlasno hudbu i jej spev, takže sa triasli okenné tabule,” komentujú v internetových diskusiách návštevníci koncertu. “Ona má ale natoľko hrošiu kožu, že pri záverečnej hymne išla a schmatla Martu Kubišovú za ruku a spievala hymnu vedľa nej,” pozastavili sa ďalší.

A čo na pískanie aj kritiku ľudí hovorí sama Bílá?

Denníku Aha! odpovedala na otázku v SMS smajlíkom v tvare červeného srdiečka. A potom už sa k tomu nevyjadrila. “Nechcem a nebudem to komentovať,” povedala Aha! Marta Kubišová (75), ktorá bola s Modlitbou pre Martu jednoznačnou hviezdou večera.