Slovenská polícia ani prokuratúra dnes medzitým nekomentovali informácie, že vraždu Kuciaka si podľa jedného zo štyroch obvinených z činu objednal kontroverzný podnikateľ Marian Kočner. Ten je vo väzbe kvôli inému prípadu. Hovorca úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová ČTK oznámila, že prokuratúra sa kvôli vyšetrovaniu nebude vyjadrovať nad rámec informácií, ktoré k prípadu zverejnila v pondelok. Polícia zase odkázala na prokuratúru.

Denník N v stredu napísal, že Zoltán Andruško, ktorý je obvinený ako sprostredkovateľ vraždy novinára Kuciaka a ktorý spolupracuje s políciou, označil za objednávateľa vraždy Kočnera. Televízia Markíza uviedla, že Andruskóova advokátka jej potvrdila, že jej klient vypovedal proti Kočnerovi. Neskôr advokátka však poprela, že Markíze potvrdila výpoveď svojho klienta proti Kočnerovi, napísal portál noviny.sk.

Prokurátor skôr v tomto týždni na tlačovej konferencii povedal, že z objednávky vraždy reportéra bola obvinená jediná žena zo štvorice zadržaných v Kuciakovom prípade. Tá sa podľa médií dobre pozná s Kočnerom, o ktorom Kuciak v minulosti písal.

Server s odvolaním sa na nemenovaný zdroj napísal, že získal informáciu, podľa ktorej minimálne dvaja z obvinených z Kuciakovej vraždy plánovali tiež vraždu Šufliarského. „Bolo začaté trestné stíhanie za vraždu v štádiu prípravy,“ uviedol zdroj.