Nočnú moru prežila Jána Jarašová zo Serede. Pred rokom jej v náručí v nemocnici zomrela jej dcérka Dianka (†1,5). Dievčatko malo zdravotné problémy, kvôli ktorým s ňou boli rodičia hneď v dvoch nemocniciach. Zdravotný personál im zakaždým povedal, že sa nejedná o nič závažné. Prípadom sa už zaoberajú úrady.

Od smrti Dianky ubehol už rok. Rok a pol staré dievčatko zomrelo mamičke Jane Jarašovej v náručí v nemocnici v Galante na rotavírus a salmonelózu. Všetko začalo, keď sa rodina vydala v októbri na dovolenku na chatu do Žiaru nad Hronom.

„Boli sme tam aj s rodinou a malá trochu pokašlávala. Pretože mám staršiu dcéru, vedela som, ako postupovať. Večer sa ale jej stav zhoršil, a tak sme ju vzali na pohotovosť do Žiaru nad Hronom, odtiaľ nás poslali do tamojšej nemocnice,“ povedala pre server Pluska.sk Jana.

Spočiatku všetko vyzeralo nádejne

Stav dievčatka sa po príchode do nemocnice zlepšil, avšak na druhý deň bolo všetko inak. Zdravotný stav Diany sa zhoršil. Napriek tomu ju lekári prepustili do domáceho ošetrovania. „Na druhý deň mi sestrička povedala, že nás pustia domov, čomu sa divila aj lekárka na vizite,“ uviedla Jana, ktorá neváhala a išla so svojou dcérou k obvodnej lekárke.

Článok pokračuje na druhej strane

▼▼▼