Slovensko sa ešte nespamätalo z úkladnej dvojnásobnej vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice a už sa na verejnosť prevalila ďalšia šokujúca informácia. Blízka príbuzná mala potvrdiť vraždu známeho slovenského novinára. Len pred pár hodinami pritom známy poslanec odhalil, že Kočner plánoval jeho vraždu.

Keď sa Paľo stratil, jeho najbližší príbuzní si najprv mysleli, že sa opäť len kdesi zatúlal na pár dní tak, ako to mal vo zvyku. Lenže, keď sa neozval dlhší čas, začali sa o neho báť. „My sme ten prvý týždeň nevedeli vôbec nič. V podstate som čakala ešte štyri alebo päť dní a bola som to nahlásiť, lebo už sa mi to zdalo veľmi dlho. A tým, že robil témy mafie a mal rozrobené všeličo, už sme začali mať obavy, či sa niečo nestalo,“ prehovorila Iveta Uhliariková.

Samozrejme, že ich v prvom rade trápi, že celé tie roky o Paľovi nič nevedia: „Bála som sa o neho aj keď písal a pracoval. Fandili sme mu všetci, celá rodina,“ hovorí matka novinára Matilda Rýpalová.

Na Slovensku je len málo ľudí, ktorí by si nepamätali na investigatívneho novinára Paľa Rýpala, ktorý v čase najdivokejších rokov zisťoval a zverejňoval nebezpečné informácie na najvplyvnejších ľudí Slovenska. Nezľakol sa žiadneho prípadu či mena, hoci mal v tom čase minimálne krytie a mnoho informácií zisťoval na vlastnú päsť. Keď pred desiatimi rokmi záhadne zmizol, všetci verili, že sa čoskoro vráti s novým bombastickým príbehom, alebo že len vypadol s partiou a alkoholom na dlhší žúr.

Článok pokračuje na ďalšej strane…