Podľa zistení Adamkovho ocka personál z detského oddelenia vôbec netušil, že je ordinácia v noci zavretá, a nemal ani číslo na mobil lekára, ktorý mal na oddelení službu. Od začiatku krvácania uplynulo dlhých 13 minút, než sa doktora podarilo zohnať.

Oživovali 40 minút

Keď z lekár ORL konečne prišiel, našiel už chlapčeka chrčiaceho a v bezvedomí. „Zahájil 40 minút trvajúcu resuscitáciu, ktorá síce bola úspešná, ale syn v dôsledku ťažkého poškodenia mozgu z nedostatku kyslíka zostal v kóme,“ konštatoval otecko.

Adamko, ktorý bol pred operáciou mandlí úplne v poriadku, má poškodená všetky mozgové centrá. Nekomunikuje, nereaguje, nehýbe sa. Jeho rodičia budú považovať za veľký úspech, ak sa na nich v budúcnosti vďaka rehabilitácii aspoň usmeje.

Čo na to pardubická nemocnica?

„Situácia, v ktorej sa rodina ocitla, je bolestná a veľmi nešťastná. Bohužiaľ, ani pri vynaložení maximálneho úsilia nie je možné vždy predísť komplikáciám. To však neznamená, že každý podobný prípad zúčastnený zdravotnícky personál hlboko ľudsky nezasiahne,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Kateřina Semrádová.

Článok pokračuje na druhej strane

▼▼▼