Šokujúci prípad desaťročného Adamka a najmä zábery z pardubickej nemocnice otriasli aj Vítkom Kocianom (51) a jeho manželkou Marcelou (44).

Pripomenul im ich vlastné utrpenie, kedy syn Matej (12) upadol v roku 2010 po banálnej operácii mandlí do tzv. bdelej kómy. Manželia z Brna prežili rovnakú hrôzu a beznádej, akú teraz podstupujú rodičia Adamka.

„Náš prípad bol medializovaný, nenapadlo nás, že sa niečo podobné môže opakovať. Dúfali sme, že nemocnice vedia, ako na neskoré krvácanie reagovať a lekári okamžite zasiahnu. Veď ide o minúty medzi životom a nezvratným postihnutím, ktoré postihlo nášho syna,“ nechápe aktuálny prípad z Pardubíc Vítek Kocián.

Sedem minút bez kyslíka

Matýsek (vtedy 3,5) skolaboval po operácii. Začal zvracať natrávenu krv a rodičom sa nepodarilo rýchlo privolať zdravotnú sestru. Núdzové tlačidlo v izbe totiž vôbec nefungovalo!

Mamička Marcela s chlapcom v náručí behala po chodbe a volala o pomoc. Na oddelení nebol v kritickej chvíli prítomný lekár, keď sestra zohnala vo vedľajšej budove lekárku, bolo už neskoro.

Článok pokračuje na druhej strane

▼▼▼