V utorok malo prebehnúť ďalší súd s Terezou H. (22), kľúčový svedok sa však nedostavil. Štátny zástupca súd navyše požiadal o odročenie o niekoľko dní, aby získal čas na prípravu dokumentu, ktorý by mal ako zásadný dôkaz prispieť k usvedčeniu.

Podľa informácií Ministerstva zahraničných vecí ČR mal sudca už v pondelok oznámiť termín vynesenia finálneho rozsudku, to by ale urobil len v prípade, že by došlo k vypočutí svedka, ktorého si prokurátor pozval na poslednú chvíľu.

Zamestnanec medzinárodného letiska v Láhaure, na ktorom došlo k zatknutiu, sa ale na pondelkové ani utorkovej rokovaní nedostavil. „V utorok nedošlo k žiadnemu posunu prípadu z dôvodu absencie svedka,“ povedal Blesku zástupca tlačového odboru MZV ČR.

Pakistanský zdroj oznámil, že žalobca požiadal súd o odročenie o niekoľko dní, aby mal dostatok času na prípravu dokumentu, ktorý by mal výrazne prispieť k odsúdeniu obžalovanej. Predvolanie kľúčového svedka pri pôvodne plánovanom poslednom súde tak ide o ďalší tromf štátneho zástupcu, vďaka ktorému bude dosť možno ťahať za dlhšiu stranu povrazu.

Článok pokračuje na druhej strane.