Vedenie nemocnice sa vzhľadom k vyšetrovaniu odmietlo k prípadu bližšie vyjadriť. Pochybenie si však nepripúšťa. „Bohužiaľ, ani pri vynaložení maximálneho úsilia nie je možné vždy predísť komplikáciám, ktoré sa môžu pri poskytovaní zdravotníckych služieb vyskytnúť,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Kateřina Semrádová.

Rodina doteraz nedostala správu z nemocnice. „Všetko bolo také rýchle a profesionálne. A zrejme práve preto bola zničená časť zdravotnej dokumentácie a zrejme práve preto na ďalšiu časť zdravotnej dokumentácie už rok a pol čakáme. Cítim, ako je to každý deň ťažšie a ťažšie. Ja viem, že vedenie nemocnice čaká, až to bude pre nás také ťažké, že už nebudem môcť ani sadnúť k počítaču a písať o tom, čo by som nikdy nikomu neprial,“ píše zdrvený rodič.

Na záver sa podelil o vypäté skúsenosti z predošlých dní. „Pred dvoma dňami sme k Adamkovi volali Zdravotníckou záchrannú službu Pardubice, Zdravotnícka záchranná služba Pardubického kraja z dôvodu náhleho epileptického záchvatu,“ píše s tým, že posádky dvoch vozidiel boli pri Adamkovi do troch minút. „To sú profesionáli !!!!!! …. ĎAKUJEME“ dodáva Adámkov otec.