„Chlapci chcú zostať. Majú tu kamarátov, školu, krúžky. Prosia ma, nech nikam nejazdíme. Nechcem im to urobiť. Asi tu budem musieť ešte tú chvíľu tú zimu vydržať, „prezradila Lucia webu Super.cz, prečo sa zatiaľ nevrátila do Čiech.

Ďalším dôvodom, prečo s návratom neponáhľa, je podľa Františka Vondráčka to, že speváčka nechce, aby jej deti museli v škole počúvať od ostatných detí, ako chce ich mamička okradnúť ich otca. Vzhľadom k tomu, že Adam a Matyáš v Kanade navštevujú štátnu školu, majú ľudia z okolia Vondráčkovej obavy, že v Česku ich čaká vzdelanie na obdobnej úrovni.

To však vyvracia Plekancova právna zástupkyňa. „Pán Tomáš Plekanec sa s pani PhDr. Luciou Plekancovou Vondráčkovou dohodol ešte pred podaním návrhu na úpravu pomerov k maloletým deťom na tom, že neplnoletí budú v druhom polroku školského roka 2018/2019 plniť školskú a predškolskú dochádzku v Česko-Britskej základnej škole na Prahe 4, teda v škole, ktorej ministerstvo školstva povolilo plnenie povinnej školskej dochádzky (na rozdiel od súčasnej kanadskej školy). Túto dohodu je pripravený bez výhrad splniť voči obom deťom, „uviedla pre TopStar.

Vzhľadom na výšku školného to vyzerá, že Plekanec na synoch šetriť nechce. Voľba prestížnej školy by tak mohla nadchnúť nielen strachujúcu sa Luciu Vondráčkovú, ale aj jej synov.