Týmto Bliztym má byť podľa vyšetrovania práve mladík z juhozápadného Anglicka, chlapec zo slušnej rodiny. Prostredníctvom svojho právnika odkázal reportérom BBC, ktorí sa pokúsili skontaktovať, že ich obvinenia sú úplne nesprávne a nikdy nebol v žiadnej podobnej skupine. Podľa polície pritom Sonnenkrieg nie je nebezpečnou organizáciou, a v celej Európe a Veľkej Británii má maximálne pätnásť členov.

Zato ich vzor, ​​Atomwaffen Division, nebezpečná je. Bola založená v USA v roku 2013 a jej cieľom bolo zničiť súčasnú civilizáciu, aby mohla byť nahradená dokonalým národno-socialistickým štátom.

Je spájaná dokonca s niekoľkými rasovo motivovanými vraždami. Členovia tejto teroristickej skupiny, ktorá fanaticky miluje niekdajšieho diktátora nacistického Nemecka Adolfa Hitlera, sú známi okrem iného aj tým, že trénujú bojové zručnosti, aby boli schopní obstáť v boji muž proti mužovi, a zvládli prežiť v divočine, odkázaní len sami na seba.

Rovnako sa venujú strelným zbraniam. Jej zakladateľ Brandon Russel bol pred rokmi odsúdený na päť rokov väzenia po tom, čo sa pokúsil vo svojom byte v Tampe na Floride zostaviť bombu.