Bývalo to pre neho najkrajšie obdobie roka. Vianočné sviatky, búrlivý Silvester a 3. januára oslavoval narodeniny. Všetko sa zmenilo 29. decembra 2013, kedy mal Michael Schumacher ťažký úraz na lyžiach.

Legendárny pilot Formuly 1 je už päť rokov ukrytý mimo verejnosť v rodinnej vile vo Švajčiarsku, kde po boku najbližších absolvuje ako sviatky, tak aj svoje 50. narodeniny. Ako vyzerá jeho život za štyrmi stenami?

Je schovaný vo svojom svete. Michaela Schumachera nikto okrem rodiny a priateľov nevidel dlhých päť rokov. Sedemnásobný majster sveta sa nachádza v rodinnej vile pri Ženevskom jazere vo Švajčiarsku, kde sa kvôli nemu veľká časť sídla za 1,5 miliardy korún premenila na luxusný kliniku. Teraz jeho skrytý svet popísali reportéri denníka Daily Mail.

O Schumachera doma stará tím lekárov a sestier. Týždenné náklady na nevyhnutnú starostlivosť stoja astronomických 50 000 EUR. Nemeckú športovú hviezdu môžu navštevovať len najbližší priatelia ako je prezident Medzinárodnej automobilovej federácie Jean Todt. „Je ako môj syn,“ rozprával nedávno Todt, ktorý má často slzy v očiach, keď sa dostane na tému Schumacher. Nič konkrétneho ale o stave pilota neprezradil.

Článok pokračuje na druhej strane.