Pätica pätnásťročných kamarátok oslavovala narodeniny v zábavnom centre, hrali tzv. Únikovú hru (Escape Room), zatvorené v špeciálnej miestnosti. Lenže neďaleko nich vypukol požiar a dievčatá pomaly dusil dym. Než sa k nim záchranári dostali, boli už všetky mŕtve.

K nešťastiu došlo v piatok o pol šiestej večer na severe poľského mesta Koszalin. Amelia W. († 15), Małgosia T. († 15), Karolina B. († 15) a Viktoria P. († 15) tam vyrazili na oslavu 16. narodenín svojej kamarátky Julie P. († 15). Spoločne sa potom nechali zavrieť do 7 metrovej izby, ktorá slúži na hranie tzv. Únikových hier. Vybavená bola vraj skromne – dve kreslá, lampa a niekoľko horiacich sviečok. „Hra začína v putách, z ktorých sa musíte vyslobodiť,“ píšu na Facebooku ľudia, ktorí už tento podnik navštívili.

V putách začalo aj päť kamarátok, ktoré spoločne navštevovali gymnázium v ​​Koszaline. A zatiaľ čo ony lúštili v rámci hry najrôznejšie hádanky, vo vedľajšej miestnosti vypukol požiar … „Jeden zo zamestnancov (25) sa ho snažil uhasiť, sám pri tom utrpel vážne popáleniny a skončil v nemocnici,“ citujú zdroje poľské médiá. Vďaka tomuto mužovi sa k dievčatám síce nedostali plamene, aj tak ale všetky kamarátky zomreli – ako prišla pomoc, udusili sa.

Pokračovanie na ďalšej strane.