Príčina? Elektrika, alebo plyn ?!

Veliteľ poľských hasičov Leszek Suski tvrdí, že príčinou bolo zrejme elektrické vedenie. „Bolo urobené len naoko a bolo umiestnené príliš blízko pri horľavých materiáloch.“ Ďalšou chybou podľa neho bolo, že v čase nešťastia nebol na mieste nikto, kto má areál na službu. Rovnako v budove chýbali riadne evakuačné plány.

Médiá tiež špekulujú o úniku plynu z ohrievača, ktorý vykuroval garáž, v ktorej sa tzv. Únikovky hrali. „O bezpečnosť sa vôbec nestarali, kúsok od tých kachlí horeli sviečky,“ sťažujú sa ľudia na sociálnych sieťach. Tí napokon celý areál popisujú silne negatívne – zmieňujú neporiadok a sparťanské podmienky vrátane plynového kúrenia a záchod bez tečúcej vody. „Výsmech,“ uzatvára jedno z hodnotení na sociálnych sieťach návštevník.

Zúfalým rodičom nič nepovedali

Rodičia dievčat sa od strachu a zimy triasli pred budovou a modlili sa za dobré správy, ale nakoniec prišla tá najhoršia … Tú navyše zistili úplne náhodou, keď už to jeden z otcov nevydržal a šiel priamo za jedným z hasičov, s ktorým robil zrovna televízne štáb rozhovor. „Čo sa stalo s našimi deťmi? Čakáme tu už hodinu, nikto nám nechce nič povedať. Žijú? Nežijú?“ Potom si ho vzal hasič na bok, ďalej od kamier. A onedlho sa z radov rodičov ozval hysterický plač. Ich posledná nádej sa definitívne rozplynula.

Pokračovanie na ďalšej strane.