Ceremóniu moderujú Andy Samberg a Sandra Ohová, žartujúcí, že túto príležitosť dostali ako „jediní dvaja ľudia v Hollywoode, ktorí sa ešte nedostali do problémov za to, že povedali niečo urážlivého“. Pri dnešnej ceremónii dostala zlatú sošku aj sama moderátorka, a to za rolu v televíznom seriáli Na muške.

Ako prvý bol pri udeľovaní cien Zlatý glóbus – najprv v televíznych kategóriách – ocenený Michael Douglas (74) ako najlepší komediálny herec za rolu v televíznom seriáli The Kominsky Method. Pre 74 ročného herca to bola tretia soška z deviatich nominácií. Svoju prvú sošku – pre najlepšieho herca v televíznej dráme – získal škótsky herec Richard Madden za rolu v britskom seriáli Bodyguard. Divákovi je Madden známy skôr z populárneho seriálu Hra o tróny, v ktorom stvárnil Robba Starka.

O cenách Zlatý glóbus, udeľovaných vo viac ako dvoch desiatkach kategórií, rozhoduje deväťdesiatky zahraničných novinárov pôsobiacich v Hollywoode. Prvýkrát sa ceny udeľovali v roku 1944. Niektorí z tohtoročných víťazov budú zrejme aj v nomináciách na Oscara, ktoré budú známe 22. januára.

FOTKY nájdete na nasledujúcej strane…