Kým sa národ chystal na sledovanie finále Australian Open, v ktorom bohužiaľ padla Petra Kvitová (28), v pražských Modřanoch umieral Luděk Munzar († 85)! Legendárny herec vydýchol naposledy po dlhej chorobe vo svojej vile skoro ráno. A pravdepodobne obklopený svojimi blízkymi!

Cítil, že sa blíži jeho koniec. A naznačil to vlani v rozhovore pre Český rozhlas, keď komentoval svoje poetické večery, ktoré usporiadal v pražskej Viole. Konkrétne potom čítanie diel Jaroslava Seiferta († 84). „Od ľudí sa dozvedám, že to nenapísal Seifert, ale ja! A ono to je moje. Keď hovorí o chorobách a blížiacej sa smrti, sú to rovnaká písmená, rovnaké slová. A keď ich poviem na javisku, tak sa oslobodím. Už nemám taký strach, už sa tak nebojím, „mrazivo naznačil, ako sa porovnáva s tým, že sa blíži koniec jeho dní. „Už nemôžem vyjsť schody, bolia ma nohy,“ dodal potom odovzdane herec.

Vianoce s cukrovinkami
Ešte pred mesiacom si Munzar užil Vianoce s rodinou. Bol síce zoslabnutý, ale podľa videa, ktoré zverejnil manžel jeho dcéry Martin Trnavský (48) na Facebooku, si pochutnával ku káve aj cukrovinky. Jeho stav sa potom deň po dni zhoršoval.

Článok pokračuje na ďalšej strane …