„Nikdy som si to moc nepredstavovala, pretože som myslela, že sa spolu ako rodina vrátime do Čiech. Ale za okolností, ktoré teraz panujú, mi to príde ako zlý nápad. Je lepšie byť v prostredí, kde je pokoj, a chlapci to poznajú. Otecko ich môže navštevovať, kedykoľvek bude chcieť. Chcem pre nich čo najmenej zmien. Už tak je všetko dosť inak ako predtým, “ odpovedala Lucia na otázku, či by si dokázala predstaviť, že by v Kanade žila trvalo.

Kvôli mediálnemu humbuku tak radšej zostane s deťmi za oceánom a do Česka bude lietať len kvôli pracovným záležitostiam. Podľa Lucie je toto bežná vec, pretože do rodnej krajiny lietala väčšinu rokov len dvakrát do roka. Je teda jasné, že predovšetkým pre chlapcov je Kanada domovom. Najviac musí toto rozhodnutie trápiť rodičov Vondráčkovej, teda babičku a dedka, ktorí sa na vnúčatá určite veľmi tešili a tiež snívali o tom, ako budú žiť v Čechách ako jedna veľká šťastná rodina. To sa bohužiaľ nekoná. Speváčka sa pre krajinu javorových listov podľa informácií rozhodla aj kvôli škole.

„Ja som chodila do školy rada. Milujem knižky a učenie. Ale prepadala som z francúzskeho pravopisu, to bolo fakt peklo. Matyáš tým teraz začína, majú tak v 1. triede hneď to najťažšie. Chodia som do rovnakej školy už druhým rokom. V Quebecu je totiž povinná predškolská dochádzka v škole, ktorú bude dieťa navštevovať. Má to tam veľmi rád … Je štátna, žiadna súkromná predražená inštitúcia len pre vyvolených, „prezradila blonďavá sympaťanda, ktorá zažíva najťažšie obdobie v živote.