„Maruška, viem, že ste Jirku milovala a on vás, poznáte ho tak dlho. Viete, že to bol skvelý chlap, dobrý, empatický človek, ktorý by sa pre všetkých z celého srdca rozkrájali. Ale tiež veľa vecí zveličoval, ak nie si úplne vymyslel. Neviete bohužiaľ nič, čo sa u nás za posledné roky (pred chorobou) dialo. Vie to len moja a Jirkova rodina a najbližší priatelia. Povedali ste, že by ste muža s rakovinou z domu nevyhodila, to ostatné je najčastejší názor všetkých, čo ma obviňujú, “ pokračuje vdova po Jiřím Pomejem.

Bála sa ho

“ Lenže je to lož! Prosím, dokážete si predstaviť, že každý deň nerobíte nič iné, než sa snažíte všetkými spôsobmi, aby sa človek, ktorého milujete, vyliečil? Viete a snažíte sa ho celú tú dobu presviedčať, že ten život, ktorý žil, nebol zdravý. Večery preplačete, aby to on a dieťa nevedeli, a ráno zase pozitívne, ako by to bola chrípka, idete do neho nálož podpory. On sa utešoval svojím spôsobom a ja som ho chápala a odpúšťala mu to, „píše dídžejka.

Lenže potom vidíte, ako kvôli tomu chradne. A keď som ho vlani odviezla do nemocnice, myslela som, že o neho prídeme. Bola som tam každý deň. Spala tam, keď mal úzkosti a ataky z abstinencie a závislosti na liekoch. V januári, keď mu bol chirurgicky odstránený hrtan a bolo potvrdené, že nikde nič iné nie je a je zdravý, dúfala som, že teraz celý svoj život prehodnotí. Zmení. Bude tu pre nás, ale nestalo sa! Bolo to ešte horšie. Psychológa odmietal. Bála som sa jeho odchodu von a umierala strachom, v akom stave príde, “ zverila sa na Facebooku Andrea Pomeje.

Článok pokračuje na ďalšej strane…