Kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová si svoje súkromie prísne stráži. Len pred nedávnom priznala rozvod. Teraz sa však rozhodla, že svoj vzťah už viac nebude tajiť. Na sociálnej sieti zverejnila fotografiu s jej priateľom.

O rodine sa rozrozprávala napríklad v Show Jana Krausa: „Som rozvedená, mám dve dcéry vo veku osemnásť a pätnásť rokov a mám partnera, ale nemyslím si, že by to mal riešiť bulvár. Prvú vlnu takého nenávistného prejavu a vymýšľania som zažila už v októbri. A nie je to nič príjemné, navyše keď to má dopad napríklad na deti.“

„Začínajú sa o mne šíriť rôzne konšpirácie, s kým žijem, prečo to tajím a podobne. Stretávam sa s rôznymi útokmi z ktorých vyplýva, že ak žena žije bez partnera, tak ako keby mala menšiu hodnotu. Pritom je množstvo silných a samostatných žien, rovnako ako mužov. Jednoducho a úprimne. Žijem sama so svojimi dcérami. Mojím priateľom, ktorý mi je aj v týchto dňoch veľkou oporou je skvelý človek, Peter Konečný,“ napísala.

Čaputová zverejnila na sociálnej sieti príspevok, v ktorom odhalila identitu svojho priateľa. Napísala, že vedela, že po náraste percent v prieskumoch prídu aj útoky. Práve preto svojich najbližších chránila. Nechcela, aby zasahovali do jej kampane.

Článok pokračuje na ďalšej strane…