Prípad sa odohral 18. decembra 2017 na letisku v Portlande pri bráne C7.

Matka napadnutého dievčatka Mirna Gonzalezová povedala: „Všade bola obrovská kopa krvi.“ Svoju dcéru okamžite previezla do nemocnice, kde musela podstúpiť operáciu tváre. Mirna dala celú vec na súd.

Podľa súdneho vyjadrenia útok zvieraťa zanechal Gabriellu s trvalými jazvami spôsobenými tržnými ranami, ktoré vyžadovali náročný a nákladný zákrok, na ktorý bude v budúcnosti potrebné vynaložiť ďalšie liečebné výdavky.

Rozhorčená matka tvrdí, že Brannanová mala vedieť o agresívnom správaní svojho psa a jeho sklonoch k násiliu. Týmto spôsobom vystavila verejnosť obrovskému riziku zranenia. Letisko aj leteckú spoločnosť viní z toho, že žene dovolili pohybovať sa po areáli s takto nebezpečným zvieraťom na voľno. Podľa pravidiel vraj mal byť v prepravke alebo v koterci.

Pravidlá letiska nariaďujú mať akéhokoľvek psa v prepravke či v koterci, zatiaľ čo spomínaná aerolinka pre asistenčné psy či zvieratá pre emočnú podporu nič také nevyžaduje. Musí však byť na vodítku pod dohľadom majiteľa.

Podľa informácií denníka Mirror Brannanová neskôr nastúpila na palubu lietadla bez svojho psa. Čo sa so zvieraťom však stalo po tom, čo napadlo Gabriellu, nie je vôbec známe.