V nemocnici druháčku prezrela lekárka a rozhodla sa, že tam zostane. „Lenka sa veľmi bála, no mne nedovolili s ňou ostať. Musela som jej sľúbiť, že ráno prídem. Potom mi volali, že ju museli zaintubovať,“ plače Anna.

Udalosti však nabrali rýchly spád a dievčatko museli podľa informácii Nového Času v umelom spánku previezť do Banskej Bystrice, kde však, bohužiaľ, v stredu zomrelo: “Ja som tam radšej ani nešla. Povedali, že Lenka zomrela na obojstranný zápal pľúc. Kladiem si za vinu, prečo som ju v žiarskej nemocnici nechala samu. Nemala som to robiť,” plače nešťastná pani so slovami, že Lenka, ktorej musí vystrojiť pohreb, bola jej slniečkom.

Dôvodom bola zvýšená teplota, sťažené dýchanie, dráždivý kašeľ a zvracanie s prítomnosťou krvi. U dieťaťa sa začala rozvíjať cirkulačná nestabilita s potrebou oživovania, ktorej výsledkom bolo zlyhávanie jednotlivých orgánov a následná smrť. Možnou príčinou úmrtia je podľa Petríka ťažká infekcia, ktorá viedla k zlyhaniu orgánov.

Dôchodkyňa Anna, u ktorej bola školáčka v pestúnskej starostlivosti, zvažuje, že sa so žiadosťou o preverenie okolností smrti dieťaťa a liečby, ktorá mu bola poskytnutá, obráti na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

FOTOGALÉRIA: