Zuzanu Čaputovú sprevádza pri stretnutiach s občanmi ochranka. Čelí totiž slovným útokom. Jej štáb už dokonca aj preto zvažuje právne kroky.

Od pondelka sa preto rozhodla pre radikálny krok a začala využívať služby ochranky. Na stretnutiach ju v posledných dňoch doprevádza bodyguard v čiernom, ako informuje DenníkN. Na otázku, prečo musela siahnuť po tomto šokujúcom riešení, odpovedá jednoznačne: “Bolo to zhodnotenie celého tímu. Ľudia nám píšu rôzne veci,” prezrádza, pričom nemá na mysli len útoky kandidátov, ale aj ďalších ľudí.

Útoky sa vraj zhoršovali. Jej hovorca Martin Burgr doplnil, že išlo o slovné a písomné útoky, k fyzickému ataku, podľa neho, našťastie, nedošlo. „To našťastie nie. Ale aj tie slovné sú veľmi nepríjemné. Zvažujeme právne kroky, preto sa k tomu viac nechcem vyjadrovať.“

Podľa neho sú za rozhodnutím najať ochranku najmä vyhrážky voči jej rodine. Takéto správanie je podľa Trubana logické, keďže Čaputová získala veľkú popularitu. Zároveň predpovedá, že antikampaň sa môže v ďalších dňoch ešte vystupňovať a situácia sa tak môže zhoršiť.

Napriek tomu neľutuje, že do politiky vstúpila. Jej súper v prezidentských voľbách, Maroš Šefčovič, vyzval v tejto súvislosti verejnosť k férovosti.

FOTOGALÉRIA: