V jej prospech sa navyše vzdal kandidatúry vedec Robert Mistrík, ďalší veľký favorit volieb. Zuzana Čaputová sa za ľudské práva trhá ako levica. Snaží sa okrem iného zasadiť o väčšie práva homosexuálov. Tí na Slovensku zatiaľ nemajú ani možnosť registrovaného partnerstva. Chcela by pre nich vybojovať aj možnosť adopcie. Dlhé roky pôsobila v neziskovom priestore, kde sa zameriavala na tieto otázky zneužívaných a týraných detí. Bojovala aj proti založeniu obrej toxickej skládky v Pezinku. Za svoje angažovanie v tejto kauze získala prestížnu medzinárodnú Goldmanovú cenu – tzv. „Zelenú Nobelovku“.

Nikdy sa navyše nezaplietla s mafiou ani korupčníkmi, na čo je teraz Slovensko, po vražde novinára Jána Kuciaka, obzvlášť citlivé. Silná je pri televíznych debatách aj na sociálnych sieťach, kde nedávno odtajnila svojho priateľa sympatickou fotkou nad kávou. Slováci ju nasledujú už teraz.

Zatiaľ tak, že sa fotí v podobnej pozícii a fotky umiestňuje na Facebook. A ako bonus má ohromnú podporu žien. Tretina Sloveniek má v prezidentskej voľbe jasno. Či to bude stačiť, to sa dozvieme už 16. marca. Prípadné druhé kolo prezidentských volieb sa potom bude konať o 14 dní neskôr, 30. marca.

FOTOGALÉRIA: