Slovenskí vyšetrovatelia obvinili kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera z minuloročnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Na svojich internetových stránkach o tom informujú Hospodárske noviny, uvádza to aj slovenská polícia.

Kuciak bol so svojou snúbenicou Martinou Kušnírovou zavraždený vlani vo februári u seba doma. Motívom vraždy bola podľa slovenskej polície Kuciakova investigatívna práca.

Podnikateľ sa Kuciakovi vyhrážal
Kontroverzný podnikateľ Kočner bol jedným z ľudí, ktorým sa novinár vo svojich článkoch často venoval. Kočner sa novinárovi v telefonickom rozhovore v roku 2017 vyhrážal, že nájde „špinu“ na neho a na jeho rodinu a získané informácie zverejní. Kvôli tomu sa Kuciak obrátil na políciu, tá však vec odložila. Kočner je v súčasnosti vo väzbe kvôli inému prípadu.

Slovenská prokuratúra potvrdila obvinenia podnikateľa Kočnera z objednávky vraždy novinára Kuciaka. Už skôr boli v kauze obvinené iné štyri osoby, tí zostávajú vo väzbe, ktorú prokuratúra odporučila predĺžiť o 7 mesiacov. Medzi zadržanými je podľa dostupných informácií tiež strelec, ktorý okrem Kuciaka v jeho dome zavraždil aj reportérovu priateľku.

Článok pokračuje na ďalšej strane…