Vražedná zbraň sa ani po roku nenašla
Prítomní novinári sa prokurátora pýtali na vražednú zbraň. Zaujímalo ich hlavne to, či sa ju podarilo vyšetrovateľom nájsť. Prokurátor oznámil, že ju nemajú, ale vyšetrovatelia podľa dôkazného materiálu zistili jej typ i druh streliva. Dodal, že zbraň aj strelivo boli upravené, potvrdil, že vyšetrovatelia vedia aj to, kto zbraň zohnal a upravil.

Podľa prokurátora vyšetrovatelia doteraz v kauze vypočuli 225 svedkov. Kvôli obvineniu Kočnera sa vyšetrovanie vraždy Kuciaka a Kušnírovej predĺži najmenej o pol roka. Medzi obvinenými je aj druhotná objednávateľka vraždy reportéra Alena Zsuzsová, ktorú slovenská polícia tento rok v januári obvinila aj z podielu na inej úkladnej vražde.

Kočnerov vzťah so zadržanou Alenou

Prokurátor sa odmietol vyjadriť k otázke vzťahu Kočnera s Alenou Zs. „Mohlo by dôjsť k zverejneniu informácií, ktoré zatiaľ musia zostať utajené,“ vyhlásil prokurátor.

Prokurátor tiež vyhlásil, že Kočner je v súčasnosti v tej najprísnejšej väzbe. Vysvetlil, že obvinenia z vraždy nemajú žiadny vplyv na dôvody, pre ktoré bol zadržaný pôvodne. Vyšetrovaný bude ďalej v oboch prípadoch.

FOTOGALÉRIA: