Po viac ako roku od zadržania Terezy H. na pakistanskom letisku s kufrom plným drog padol tvrdý trest. Sudca Šahzád Raza poslal Češku za mreže! Na miesto ju prišli podporiť tiež ľudia z českého konzulátu a nechýbal ani jej ctiteľ, ktorý jej niekoľkokrát vyznal lásku a nechal sa počuť, že by sa s ňou chcel oženiť. Lenže zo svadby teraz zrejme zíde.

Terezu šokoval verdikt, ktorý pre ňu môže znamenať, že najlepšie roky svojho života má stráviť v drsnom pakistanskom kriminále, v ktorom už bolo niekoľko väzňov zavraždených. Okamžite prepukla v plač. „Čo som urobila?“ Pýtala sa. Tíšil ju len jej advokát, ktorý jej pripomenul, že nič nie je definitívne a môžu sa odvolať.

Okrem väzenia musí Tereza zaplatiť tiež pokutu vo výške približne 18 000 českých korún. Zato Terezin spoluobžalovaný môže oslavovať. Bol zbavený všetkých obvinení.

Česká republika navyše nemá s Pakistanom zmluvu o vydávaní odsúdencov, takže si svoj trest musí odpykať v cudzej krajine, ďaleko od svojich priateľov a rodiny. Tereza sa po vynesení rozsudku zrútila.

Článok pokračuje na ďalšej strane…