Vo výrobku Pikok Kuracie mäso – Sterilizovaný mäsový výrobok s hmotnosťou 280 gramov s dátumom minimálnej trvanlivosti do 23. novembra 2020 malo byť 80 percent mäsa. „Analýza preukázala prítomnosť mäsa v množstve 72,1 percenta,“ uviedol Kopřiva.

Vo výrobku Pikok Chalupárske bravčové mäso – Sterilizovaný mäsový výrobok s hmotnosťou 300 gramov s dátumom minimálnej trvanlivosti do 20. decembra 2020 malo byť 89 percent mäsa, analýza potvrdila prítomnosť iba 78,9 percenta mäsa.

„K výrobku Pikok Chalupársky bravčové mäso s dátumom minimálnej trvanlivosti 20. decembra 2020, číslo šarže: L: 17660 máme od dodávateľa k dispozícii protokol z laboratórnych testov, podľa ktorého je obsah mäsa v poriadku. Celú záležitosť teda aktuálne s dodávateľom preverujeme, „reagovala hovorkyňa Lidlu.

Inšpekcia nariadila šarže stiahnuť z predaja a urobiť analýzu zameranú na obsah mäsa v akreditovaných laboratóriách u piatich ďalších dodaných šarží týchto potravín, a to na vlastné náklady.

Vzhľadom k opakovaným zisteniam falšovania u tohto druhu výrobkov bude inšpekcia pokračovať v kontrolách s nezníženou intenzitou. Výrobcovia a predajcovia falšovaním získavajú nelegálne konkurenčnú výhodu na trhu proti poctivým výrobcom a predajcom. Do potravín dávajú namiesto mäsa lacnejšie zložky.

FOTOGALÉRIA: