Po vražde novinára Jana Kuciaka, s ktorým spolupracovala, sa ale definitívne rozhodla vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

O rozvode hovorí otvorene a je rada, že s exmanželom sa dokázali dohodnúť na všetkom ako ľudia, ktorí spolu prežili krásne roky a jeden druhého si vážia. „Bol to hlavne proces v úplne inej oblasti. Mala som na mysli to najťažšie rozhodovanie v profesionálnej oblasti. Zároveň musím povedať, že rozvod sme s exmanželom absolvovali veľmi priateľsky a harmonicky. Jeden kamarát o nás povedal, že tak ako sme dobre žili, tak sme sa dobre rozviedli. Máme naozaj veľmi pekný a korektný vzťah, dovolím si povedať, že sme priatelia, „povedala k rozpadu manželstva.

„Je nesmierne dôležité a silné kvôli našim deťom, že nemusíme hrať žiadne hry, keď komunikujeme pred nimi. Je pravdou to, čo vidia – sme si stále oporou, ale po rokoch zvažovaní, pretože to nebolo rozhodnutie, ktoré vzniklo zo dňa na deň, sme sa rozhodli takto naložiť so svojím manželstvom. Rešpektujeme sa navzájom, pomáhame si a myslím si, že sme stále dobrými rodičmi, „dodala Zuzana Čaputová pre slovenské médiá.

Po rozvode nezostala sama, po jej boku stojí momentálne muž, s ktorým si rozumie . „Je mi veľkou oporou,“ povedala o partnerovi Petrovi Konečnom, ktorý pracuje v umeleckej sfére a podľa Čaputovej je obdarený mimoriadnym talentom.

FOTOGALÉRIA: