Tu je reč čísel. V Kot Lakhpat si odpykáva trest 3500 mužov a 133 žien. Pre ženy sú určené dva domy. Je tu 8 ciel a 6 záchodov. To znamená, že na jednej cele je okolo 16 žien. O jeden záchod sa delí viac než 20 žien. V jednej cele určenej pre päť väzenkýň ich je viac ako 15. V roku 2014 vo väzení sedelo tiež 6 matiek so svojimi deťmi. Ich ratolesti sú v cele do veku 7 rokov, potom sú odobraté.

Cely nie sú rozdelené podľa deliktov. Pašeráčka sedí s vrahyňami i zlodejkami. Dopĺňajú ich napríklad dámy, ktoré sa rúhali proti islamu. Úrady priznávajú, že vrahyne by mali byť oddelené, lenže nie je miesto. Kapacita väzenia je niekoľkonásobne prekročená.

Drvivá väčšina žien sú negramotné moslimky. Majú k dispozícii učebňu, kde by mal byť aj učiteľ. Učiteľ chýba, ale modlenie je povolené. Tereza uviedla, že do krajiny prišla študovať islam, učebňa jej teda bude k dispozícii. Je veľká pravdepodobnosť, že Tereza bude patriť k najvzdelanejším ženám vo väzení – drvivá väčšina trestankýň podľa štúdie nevie čítať ani písať.

Článok pokračuje na ďalšej strane.