Pri gymnastickej súťaži na vysokej škole Auburn University v americkom štáte Alabama utrpela nádejná gymnastka vážny úraz. Samantha Ceriová vykonávala pri cvičení dvojité salto vpred, ktoré plne nedotočila a narazila do podlahy takou silou, že si zlomila obe nohy kúsok pod kolenami. Z telocvične ju za obrovského potlesku divákov museli odniesť na nosidlách.

Pri piatkovej súťaži na univerzite v meste Auburn predvádzala skúsená gymnastická seniorka Samantha Ceriová zostavu. V nej mala zaradený prvok – dvojité salto vpred – ktorý sa jej však nepodaril úplne dotočiť. Hoci mala pod sebou žinenku, náraz nôh do podlahy bol natoľko prudký, že to malo pre športovkyňu katastrofálne následky.

„Myslím, že je asi zranená,“ poznamenal jeden zo súťažných komentátorov, keď jej pribehli na pomoc lekári. „Vyzeralo to, ako by jej členok narazil veľmi nešikovne. Očividne trpí bolesťou, „ doplnil. Jej zranenia sa však nakoniec ukázali byť oveľa vážnejšie. Ceriová si údajne naviac vykĺbila obe kolená a takisto si zlomila obe nohy. Z haly ju museli odviesť na nosidlách s vákuovými dlahami na oboch dolných končatinách. Dav divákov jej však venoval búrlivé ovácie. „Bol to veľmi nepríjemný pohľad,“ opísal médiám jej tréner a kouč Jeff Grab.

Článok pokračuje na ďalšej strane.