“Tí, čo so mnou nesúhlasíte, choďte von, choďte domov, nemusíte tu ostať na omši!” zahlásil podľa očitého svedka, ktorý to potvrdil pre Nový Čas.

Účastníčka inkriminovanej omše však tvrdí niečo iné. Podľa jej slov sa nič podobné nestalo, neboli uvedené žiadne mená a kňaz nikomu nevynadal. Údajne bolo len zo zadných radov počuť, že politika nepatrí do kostola, na čo kaplán reagoval slovami, že kto nesúhlasí, môže ísť.

Ďalší farár z farského úradu v Dúbravke sa k veci odmietol vyjadriť so slovami, aby sa verejnosť obrátila na biskupský úrad. K incidentu sa vyjadril v diskusii aj ďalší očitý svedok: “Bolo to takto: farár náhle zmenil tému na politiku a SKUTOČNE vyčítal ľuďom, že nevolili Šefčoviča, jeho meno nahlas vyslovil. Meno Čaputovej síce nevyslovil, ale povedal, že tí, ktorí volili “tú ženu”, spáchali hriech. Keďže v druhom kole kandidovala len jedna žena, každému bolo, samozrejme, jasné, o koho ide. Keď sa ozval jeden pán s tým, že tieto témy do kostola nepatria, farár mu povedal, že komu sa nepáči, môže ísť preč. A tak sa niekoľko ľudí zbalilo a šlo preč. Pár ľudí okolo mňa ten prejav nakrúcalo na mobil, takže možno sa to dostane von a pravda sa ukáže,” napísal.

FOTOGALÉRIA: