Vo vyšetrovaní vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka došlo vo štvrtok k zvratu, keď sa k nájomnému zabitiu priznal Miroslav Marček. Ten bol doteraz v kauze označovaný „iba“ za vodiča, ktorý vraha na miesto priviezol. Následne políciu prinútil konať. V piatok vyšetrovatelia prehľadávali rieku Váh. Bola to pasca?

Marčeka ihneď po priznaní polícia odviezla na benzínovú pumpu v Sládkovičove, následne ho policajná eskorta odviezla do Veľkej Mače, kde boli Ján Kuciak aj jeho snúbenica Martina Kušnírová vlani v januári zavraždení. Ďalej ich kroky smerovali do Kolárova, miesta jeho trvalého bydliska, kde hermeticky uzavreli most.

„Videl som, ako hľadajú niečo na brehoch Váhu,“ povedal slovenskému Novému Času svedok policajného zásahu. Je to snáď miesto, kde sa páchateľ zbavil vražednej zbrane? V piatok ráno sa k Váhu v Kolárove vrátili vyšetrovatelia v sprievode potápačov. Tí dlhé hodiny prehľadávali dno rieky. Podľa slovenských médií tam okrem zbrane môžu byť ďalšie predmety spojené s likvidáciou mladých snúbencov.

Článok pokračuje na ďalšej strane.