Na sociálnej sieti sa objavila oveľa smutnejšie správa, ktorú zverejnil Robertov kamarát Bořek Slezáček. V jeho správe stojí, že nadaný muzikant Robert Hlavatý († 50) navždy odišiel …

Robert Hlavatý dlhé roky bojoval s vážnou chorobou, kvôli ktorej musel tiež obmedziť svoju muzikantskú kariéru. Pred piatimi rokmi sa dokonca prihlásil do súťaže Hlas Česko Slovenska, kde mal ambície vyhrať. “ Ja som to vzal z gruntu ako Karel Gott. Takže najprv škola, elektrikár. Ale nenapĺňalo ma to, tak som začal viac spievať. V 41 rokoch sa mi urobila hrča na krku a lekári mi diagnostikovali rakovinu. Nasledovali chemoterapie. Prehodnotil som rebríček hodnôt, začal som si vážiť každého dňa , „povedal vtedy o sebe.

Robert Hlavatý hral v divadle Kalich, pôsobil v muzikáloch Deti raja, Bedári či Jesus Christ Superstar alebo Tajomstvo. Zaspieval si aj s kapelou Kabát. Mal epizódnu úlohu aj v nekonečnom seriáli Ulica, objavil sa vo filme Kvaska a moderoval reláciu Rockparáda . Jeho najväčšou vášňou však bola hudba s kapelami Pertinax , Swans in the Dark či Yarra .

FOTOGALÉRIA: