29. apríla 2014 okolo poludnia sa zastavilo Česko: rozniesla sa správa, že pod kolesami vlaku ukončila svoj život Iveta Bartošová († 48). Jej blízky priateľ, ktorý jej bol veľkou oporou, ale odmieta, že by spáchala samovraždu, a verí, že ide o komplot jej sedemmesačného manžela Josefa Rychtář (60). Podľa neho dokonca aj žije!

„Ak čakáte, že vám poviem niečo v zmysle, ako na Ivetku spomínam, aký to bol úžasný človek a aká jej je škoda, tak to nepoviem. Keď som správu o smrti Ivety počul, vzal som ju ako hotovú vec. Lenže spätne som si uvedomil, že doteraz vlastne nevieme, kto bola tá osoba, ktorá potvrdila, že tá osoba je skutočne Iveta Bartošová.

Ivetu som koľkokrát sám až nespoznával zaživa. A keď niekto prejde človeka, tak je to úplne niečo iné. Ak polícii jej identitu najskôr potvrdil iba Josef Rychtář bez Ivetinho syna, brata alebo jej matky, tak sa tomu nedá veriť. Pre mňa je on absolútne nedôveryhodný človek. Je schopný blufovat aj vo vážnych veciach , „vyhlásil pre eXtra.cz Zdeněk Macura.

Článok pokračuje na ďalšej strane.