S blížiacim sa smutným výročím úmrtia krásnej speváčky Ivety Bartošovej († 48) vypláva na povrch mnoho bizarných a ľahko morbídnych informácií, ktoré boli až doteraz všetkým jej priaznivcom utajené. Dlhých päť rokov po jej smrti vyšlo napríklad najavo, prečo speváčka neodpočíva v okázalom hrobe, ktorý jej jej druhý manžel Josef Rychtář (60) nechal zriadiť na cintoríne v Říčanoch, a prečo jej na hrob nechodí jej syn Artur Štaidl (22).

Josef Rychtář až teraz priznal, že s Ivetou Bartošovou nechal do urny zataviť aj šperky, ktoré plavovlasá speváčka rada nosila. Okrem zlata, ktoré mala na sebe, keď v osudný deň skočila pod vlak, čo bol napríklad snubný a zásnubný prsteň, nechýbali ani jej obľúbené hodinky. Speváčkin syn Artur Štaidl vraj tieto predmety nechcel, takže si ich v úschovni vyzdvihol jej vtedajší manžel Rychtář, a o tom, čo s nimi urobí, sa ani sekundu nerozmýšľal. „Povedal som si, že by mali byť s Ivetkou,“ zveril sa kontroverzný podnikateľ, ktorý má urnu dodnes doma a stráži ju ako oko v hlave.

„Ja sa bojím dať Ivetu do hrobu. Sú rôzni vandali, ktorých napadne všeličo, „ hovorí Rychtář s tým, že ale predovšetkým chce mať Ivetu doma, aby ju mal stále pri sebe. Paradoxom teda je, že Rychtář krútil hlavou nad tým, prečo Ivetin syn Artur za dlhých päť rokov ani raz nenavštívil jej (prázdny) hrob. „Nikdy nepochopím, prečo na cintorín nepriniesol mame ani raz kytičku. To si neviem vysvetliť. Veď ju miloval a ona jeho. Stavala ho vysoko, vysoko nado mňa, „ premieta Rychtář.

Článok pokračuje na ďalšej strane.