Boli kamaráti, mala k nemu dôveru. Tomáš Beran (vtedy 19) ju ale zneužil tým najodpornejším spôsobom. Na mladučkú Terezu († 16) sa vrhol, dobodal ju a utopil v potoku. Mŕtvu dievčinu znásilnil, rozrezal a ostatky zahrabal na poli v Číčoviciach neďaleko Prahy. Od odpornej vraždy utieklo už takmer 14 rokov. Nebezpečný nekrofilný sadista si odpykal 13,5 roka v kriminále. Teraz väzenie opustil … našťastie nie na slobodu.

Po odpykaní 13,5 roka väzenia bol Beran (dnes 32) z kuřimskej väznice prevezený do Psychiatrickej nemocnice v Brne. “ Muž cestoval za sprievodu eskorty, na slobodu sa vôbec nedostal,“ povedal Blesk.cz zdroj z väznice. Trest Beranovi formálne vyprší v pondelok 6. mája.

Muž sa zatiaľ na slobodu ale nepozrie. Na uzavretom oddelení Černovickej kliniky sa podrobí súdom nariadenej sexuologickej liečbe. Podľa zdrojov Blesk.cz by nemal mať do skončenia svojho liečenia ani nárok na vychádzky. Ako dlho to potrvá, nikto ale teraz nevie. O jeho ďalšom osude budú rozhodovať lekári …

„Ohľadom pacientov žiadne informácie neposkytujeme. Všeobecne možno povedať, že súdne opatrenia sa vykonávajú v osobitnom režime, „ povedal Blesku riaditeľ psychiatrickej kliniky Pavel Mošťák.

Článok pokračuje na ďalšej strane.