Po ročnom boji so zákernou chorobou zomrel v utorok 7. mája obľúbený herec, hviezda komédie storočia S tebou mě baví svět a v poslednej dobe najmä seriálov televízie Prima Vinaři a Krejzovi. Onkologické ochorenie, kvôli ktorému bol opakovane hospitalizovaný, nad jeho silou vôle, s ktorou chcel žiť a ďalej pracovať, zvíťazilo.

Václav trávil posledné okamihy v nemocnici, avšak zhruba pred desiatimi dňami bol prepustený domov. Herec tak mohol posledné chvíle tráviť s rodinou. Naposledy vydýchol v utorok 7. mája o 22:40 a jeho najbližší boli v tej chvíli s ním a držali ho za ruku.

S rakovinou, o ktorej nerád hovoril, bojoval už rok. Podstupoval liečenie, chemoterapie, nejakú dobu ďalej nakrúcal Prima Receptár aj rozložený seriál a vydal verejné vyhlásenie, v ktorom poprosil o rešpektovanie súkromia. “ V živote každého z nás nastávajú rôzne momenty a rôzne obdobia. V tom svojom práve prežívam zásadnú etapu, kedy sa snažím vrátiť svoje telo za pomoci tímu lekárov do obvyklej kondície. Je však len na mne, aby som sa k celej veci postavil statočne a čelil tomu bez strachu, ako najlepšie dokážem, „ povedal.

Článok pokračuje na ďalšej strane.