Pakistanský súd sa zaoberal žiadosťou o prepustenie odsúdenej českej pašeráčky Terezy Hlůškovej (23) na kauciu. Žena ju podala s pomocou svojho právnika. Ten však bohužiaľ pochybil a žiadosť vyplnil nedostatočne.

Česká občianka Tereza Hlůšková trčí v pakistanskej base, kam ju poslal tunajší súd. Odsedieť si má osem rokov a osem mesiacov za pokus o prepašovanie takmer deviatich kilogramov heroínu cez letiskovú kontrolu v Láhaure.

Colníci ju s drogou zašitú v cestovnom kufri zadržali na začiatku roka 2018. Od tej doby sa rodáčka z Uherského Hradišťa stala hviezdou pakistanských médií, majú ju za modelku a výnimkou nebolo ani to, že ju jeden z miestnych požiadal o ruku.

Súd bol nekompromisný a odmietol sa ňou zaoberať, kým právnik nedoplní potrebnú pasáž. Tereza si tak na rozhodnutie bude musieť počkať ešte niekoľko týždňov!

Správy o tom, že pred pakistanským súdom prebehlo rokovanie o Terézininom prípade, priniesol Blesku dôveryhodný pakistanský zdroj. Tereza sa tentoraz do pojednávacej siene nedostavila. Zastupoval ju len jej právnik a ten mal dvom sudcom vrchného súdu čo vysvetľovať.

Terezinu žiadosť o prepustenie na kauciu dostali na stôl sudcovia Aalia Nelaan a Shahbaz Ali Razvi.

Článok pokračuje na ďalšej strane.