Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Michael Schumacher bol dnes hospitalizovaný v nemocnici v Paríži. Podľa denníka Le Parisien je legendárny nemecký pilot na oddelení kardiovaskulárnej chirurgie u profesora Philippa Menaschého, priekopníka bunkovej terapie pri liečbe ochorení srdca.

Schumacher sa neobjavil na verejnosti od decembra 2013, kedy mal vo Francúzskych Alpách nehodu na lyžiach, pri ktorej utrpel vážne poranenia hlavy. Rodina odvtedy nepodáva o jeho zdravotnom stave prakticky žiadne informácie.

Podľa denníka Le Parisien dostáva päťdesiatročný Schumacher do tela infúzie kmeňových buniek, ktoré majú protizápalový účinok. V nemocnici by mal zostať dva dni.

Fanúšikov občas mrzí, že sa toho o Schumacherovi nemôžu dozvedieť viac. Vždy však platil za človeka, ktorý si svoje súkromie strážil ako oko v hlave. Zdravotný stav je navyše chúlostivá vec a nie je divu , že nechce púšťať von príliš veľa informácií. Ešte tento rok by sa ale priaznivci Schumachera mali dočkať dokumentu, v ktorom uvidia aj doteraz nezverejnené zábery.

Článok pokračuje na ďalšej strane.