Znalci Igor Fargas a Radek Matlacha dostali vo štvrtok na Krajskom súde v Ostrave za skreslený znalecký posudok v kauze Petra Kramného trest väzenia s podmienečným odkladom na dva roky a päťročný zákaz činnosti.

Súd dospel k názoru, že sa znalci dopustili krivej výpovede a nepravdivého znaleckého posudku. Podľa sudkyne Petry Ritterovej obaja vedome skreslili závery posudku v prospech obžalovaného, ​​ktorý bol odsúdený na 28-ročný trest za to, že v roku 2013 na dovolenke v egyptskom hoteli zavraždil elektrickým prúdom svoju manželku a dcéru.

Šesťdesiatjedenročný Fargas a štyridsaťsedemročný Matlacha znalecký posudok z odboru súdneho lekárstva vypracovali na objednávku advokátky Kramného. Podľa sudkyne vypracovali a následne súdu predložili posudok na základe nepravdivých záverov a boli si toho vedomí.

„Tvrdili v ňom vymyslené skutočnosti, iné významné skutočnosti neuviedli vôbec,“ povedala Ritterová. Dodala, že znalci sa snažili znepriehľadniť dokazovania a rozhodnutie súdu ovplyvniť v prospech obžalovaného. Ale to nieje všetko!

Článok pokračuje na ďalšej strane.