Ťažko uveriteľná dráma sa minulý týždeň odohrala v severočeskom Děčíne. Sedemnásťročný syn tu podľa polície zhodil z balkóna tretieho poschodia svojho otca. Ten následkom zranení podľahol. Muž sa pritom o syna staral sám po tom, čo mu pred piatimi rokmi zomrela manželka. Syn je obvinený z vraždy a teraz je vo väzbe.

„Neviem, že by mali medzi sebou nejaké spory, o synovi vždy s nadsádzkou hovoril: To moje bábätko,“ povedal jeden z kamarátov zosnulého muža na poslednej rozlúčke, ktoré sa konalo v utorok večer v krčme u športového areálu, kam muž chodieval. Hral tu nohejbal, pravidelne každú sobotu. Podľa priateľov zosnulého sa o výchovu syna staral, ako sa dalo.

Jeho syn sem chodil tiež, zahádzať si na kôš. Basketbal hral za školský i dečínsky mládežnícky tím. Ľudia z oddielu i zo školy ale odmietali čokoľvek povedať. Rovnako ako susedia z domu neďaleko dečínského magistrátu, kde chlapec s otcom žil. Tvrdili, že o rodine nič nevedia. Podľa informácií MF DNES však policajtom niektorí z nich rozprávali, že z ich bytu často počuli hluk a hádky.

Miestni ľudia vypovedali, že otec bol naposledy vo svojej obľúbenej reštaurácii pri ihrisku ešte minulý týždeň v stredu večer. Zaplatil, kúpil si pivo aj so sebou a šiel domov. A nad ránom sa pohádal so synom, ktorý bude mať za pár mesiacov osemnásť rokov.

Ďalšia svedkyňa to vidí trochu inak…

Článok pokračuje na ďalšej strane.