V pardubickej nemocnici došlo k ďalšiemu pochybeniu lekárov. V nemocnici, kde nechali krvácať Adamka, opäť chybovali. Tentoraz to skončilo zdravotným postihnutím novorodenca, ktorému neskoro podali antibiotiká. Prípad sa odohral tento rok v júni.

V roku 2017 sa v pardubickej nemocnici odohral prípad, ktorý otriasol širokou verejnosťou. Došlo tam k ochrnutiu deväťročného Adamka Vyčítala. Po operácii mandlí masívne krvácal na chodbe, ale lekári sa mu začali venovať až po 13 minútach.

Len vďaka záchranárom, ktorí ho resuscitovali, chlapec prežil. Po komplikáciách má poškodený mozog a skončil v bdelej kóme.

Česká televízia nedávno uviedla dokument z cyklu Infiltrácia, ktorý na záznamoch kamery ukázal vtedajšie zmätky pri záchrane krvácajúceho Adamka na chodbe ambulancie ORL. Po odvysielaní dokumentu rezignoval námestník liečebnej starostlivosti Pardubickej nemocnice Roman Michálek, ktorý daný deň slúžil ako lekár ORL, jeho postavenie mimo službu odporučil nemocnici hejtman Martin Netolický.

Teraz v pardubickej nemocnici došlo k ďalšiemu pochybeniu zdravotníkov. Tento rok v júni sa potom v tej istej nemocnici odohrala ďalšia tragédia. Skončila zdravotným postihnutím bábätka.

Článok pokračuje na ďalšej strane.