Tisíce zarmútených fanúšikov zamieri v piatok do Prahy, aby sa rozlúčili s legendárnym umelcom, ktorého piesne ich sprevádzali celý život. Vzdať hold Karlovi Gottovi († 80) budú môcť v paláci Žofín.

Na davy smútočných hostí sa chystajú dopravcovia, magistrát i policajti. Zosnulému Majstrovi splní o deň neskôr v Katedrále sv. Víta tajné želanie speváčka Lucie Bílá (53).

Samotný pohreb Karla Gotta prebehne v sobotu, kedy bude tiež vyhlásený štátny smútok. Od 11 hodín bude pre hostí zádušná omša vo svätovítskej katedrále na Pražskom hrade, ako si to údajne želal sám spevák.

V tento deň bude vyhlásený štátny smútok a vlajky na úradných a štátnych budovách tak zavejú na pol žrde. Za legendárneho speváka bude slúžiť kardinál Dominik Duka (76). „Už pri prvom rozhovore pani Ivany Gottovej s arcibiskupstvom pražským zaznela od nej prosba o slúženie zádušnej svätej omše za jej manžela v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtecha. Rád jej prosbe vyhoviem, “ uviedol.

Katedrálu sv. Víta na Pražskom hrade v sobotu rozozvučia melódie Ave Maria a Panis Angelicus v podaní najlbližších priateľov zosnulého Karla Gotta. Osobne o skladby požiadala Ivana Gottová.

Skladby Ave Maria a Panis Angelicus patrili k najobľúbenejším piesňam legendárneho umelca.