Zádušnej omše za zosnulého Karla Gotta (+80) sa zúčastnilo množstvo známych tvárí vrátane hokejovej legendy Jaromíra Jágra (47). Na ňom bol už pri príchode do katedrály vidieť obrovský smútok. Bývalý hokejista dokonca zostal posledný sedieť v lavici, aj keď všetci hostia po omši z katedrály odišli.

Jaromír Jágr (47) sa s Majstrom po zádušnej bohoslužbe ešte lúčil mlčky v lavici katedrály sám. Bolo na ňom vidieť už pri príchode, že ho smrť speváka veľmi zasiahla.

Jaromír si Majstra nesmierne vážil a veľkú poklonu mu vystrihol verejne i po oslave jeho osemdesiatych narodenín. Vtedy bývalý hokejista vyhlásil, že to pre neho bol jeden z najväčších zážitkov.

Jardu Jágra a Karla Gotta mnohé spájalo. Pokora, slušnosť, profesionalita, talent, obľuba u celého národa. To je len minimálny zoznam vlastností, ktorými tieto českej legendy oplývajú. Jaromír ako vynikajúci hokejista sa vďaka svojej usilovnosti, drine a talentu dostal tam, o čom všetci športovci snívajú – na absolútnu špičku. Na pomyselnom vrchole sa desiatky rokov držal aj božský Kája.

Článok pokračuje na ďalšej strane.