Princ Harry je „patrónom“ spoločnosti WellChild od roku 2007. Tá každoročne oceňuje choré detičky, ktoré majú „inšpirujúce vlastnosti“ a dokážu byť pre tie ostatné akýmsi príkladom alebo motiváciou. Princ Harry sa podujatia zúčastňuje pravidelne každý jeden rok. Jeho úvodná reč však bola tentoraz, na rozdiel od tých vlaňajších, iná.

Tak, ako minulý rok, aj tentokrát mal princ Harry prejav pri odovzdávaní cien ťažko chorým deťom. Zmyslom tohto podujatia je oceniť deti, ktoré bojujú s rôznymi diagnózami, no napriek tomu dokážu inšpirovať okolie.

Keď prvýkrát vystúpil na pódium, rozdal ocenenia detičkám, ktorých vybrala porota. Potom vystúpil druhýkrát s pripraveným prejavom, ktorý mal predniesť pred sálou plnou ľudí. Nečakal však, že ho jeho vlastný prejav tak premôže a nebude schopný pokračovať ďalej.

Na pódiu nechýbal ani jeho prejav, ktorý sa dokonca vysielal naživo. Ako informuje zahraničný portál Daily Mail, princ v ňom rozprával o tom, ako takto pred rokom čakala jeho manželka Meghan (38) ich prvého spoločného potomka.

Článok pokračuje na ďalšej strane.