Na prestížnej akcii nazvanej Ples v opere, ktorá sa koná v Slovenskom národnom divadle (SND), totiž vystupoval spevák Vojtěch Dyk (34) a jeho B-Side band. Spevák ale všetkých prizerajúcich pohoršil svojim neomaleným porušovaním pevne daného dress codu …

Mal byť hviezdou slovenského Plesu v opere – a namiesto toho spôsobil kolosálny škandál! Pre Vojtecha Dyka, manžela herečky Tatiany Vilhelmovej (41), totiž zrejme neplatia bežné pravidlá, a tak sa na túto luxusnú spoločenskú udalosť ohákol, ako keby sa chystal niekam ku kolotočom.

„Toto by si nedovolil ani zosnulý maestro Gott. Ten si vždy vážil obecenstva a bol elegantný každým cólom, “ prirovnávajú ho nahnevaní čitatelia slovenského magazínu Topky.sk k mnohonásobnému držiteľovi ocenenia Zlatý slávik a českému národnému pokladu, teda ku Karlovi Gottovi († 80). „Spievať Dyk vie, ale to tak všetko … Pripadá mi veľmi namyslený,“ zhodujú sa všetci.

Pod veselé sáčko s kvetinami sa neobťažoval obliecť košeľu s kravatou alebo motýlikom, ale zvolil obyčajné tričko, čo doplnil divokými náhrdelníkmi, a keď sa potom rozbehol počas vystúpenia, odhodil topánky a poskakoval po javisku len vo farebných ponožkách. Pozrite si fotky na nasledujúcej strane.

Článok pokračuje na ďalšej strane.