Dlhé mesiace čakala česká občianka Tereza Hlůšková (23) za vysokou stenou pakistanskej väznice v Láhaure na konečný verdikt v kauze pašovania bezmála 9 kilogramov heroínu.

Tešila sa na to, že ju súd oslobodí, potvrdí jej nevinu a že konečne bude môcť ísť domov. Ovšem utorkové rozhodnutia pakistanskej justície ju znova úplne rozdrvili.

Chápaví sudcovia, jasná argumentácia jej advokátov a konečne zbavenie viny. Tak nejako si mohla Češka Tereza Hlůšková predstavovať priebeh utorka. Práve na utorok boli stanovené rokovania o jej odvolaniu proti rozsudku, ktorým ju súd nižšej inštancie neprávoplatne poslal do obávanej väznice Koh Lakhpat v Láhaure, a to až na 8 rokov a 8 mesiacov!

Tereza tvrdí, že je úplne nevinná, a obaja jej právni zástupcovia, skúsený a známy advokát Asghar Dogaru a jeho, pokiaľ ide o Terezínu kauzu, služobne mladší kolega Saifur Rahman sa za ňu chceli biť so senátom, v ktorom novo zasadá aj sudca Sahid Mahmúd Abbás. Možno verili, že v utorok uhrá dôstojnú partiu. Lenže práve tento tribunál im vôbec nedal šancu!

Článok pokračuje na ďalšej strane.