Tomu sa hovorí poriadna zbierka. Exsiskár a dôverník Mariána Kočnera (56) Peter Tóth (49) vzbudil na súde rozruch, keď opisoval, ako prišiel za vyšetrovateľmi do Nitry a odovzdal im dôležité dôkazy proti Kočnerovi.

V osobnom aute, ktoré bolo napísané na Mariana Kočnera, sa nachádzali okrem luxusných vecí aj dokumenty, ktoré chcel kontroverzný podnikateľ pred vyšetrovateľmi utajiť. Jeho komplic Peter Tóth ich odovzdal polícii.

Peter Tóth je kľúčovým svedkom v prípade zavraždeného Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Bol to práve on, bývalý príslušník SIS, kto vo fáze vyšetrovania dvojnásobnej úkladnej vraždy odovzdal osobné veci Mariana Kočnera vrátane jeho mobilov a niekoľkých dátových nosičov z jeho trezorov polícii.

Všetky veci sa nachádzali v čiernom aute Kia Rio, ktoré je napísané na jednu z Kočnerových firiem. Je možné, že si ho pripravoval na útek zo Slovenska. V aute sa totiž našli aj tri obleky, jedno zo zaistených sák mal Kočner aj na najvyššom súde, informuje SME.

Dokumenty a cennosti, ktoré sa v aute nachádzali, boli P. Tóthovi zverené, aby ich ukryl. On ich namiesto toho aj s automobilom odovzdal policajtom. Pozrite sa čo všetko sa v Kočnerovom aute nachádzalo na nasledujúcej strane…

Článok pokračuje na ďalšej strane.