Vysoké horúčky, ktoré sprevádza nekontrolovateľný tras. Aj tak môže vyzerať pôsobenie nového koronavírusu na chorých. Šokujúce videá z Číny kolujú po sociálnych sieťach, rovnako ako tie, kde ľudia bezvládne padajú na uliciach a v čakárňach na zem.

Situácia v meste Wu-chan, odkiaľ sa nákaza šíri, je neúnosná, zo stresu a vyčerpania kolabujú aj zdravotníci. Vírus už zabil vyše 50 ľudí, u ďalších zhruba dvoch tisíc je nákaza potvrdená. Čínske úrady navyše varujú, že vírus sa bude veľmi rýchlo šíriť ďalej.

Záchvaty postihujú pacientov koronavírusu prevažne pri silných horúčkach. Celé telo nakazeného sa niekoľko dlhých minút mohutne trasie, lekári môžu len bezmocne prizerať, nanajvýš sa snažiť držať hlavu dotyčného, aby sa pri záchvate neudrel a nespôsobil si zranenie.

Chorých stále pribúda, na vyšetrenie ale ľudia čakajú aj niekoľko dní, informuje britský The Sun. V mimoriadnom strese a vypätí pracujú v Číne zdravotníci. Mnohí z nich niekoľko dní nespalo, časť personálu sa zrútil. Čína posiela do Wu-Annu ďalších zdravotníkov, do pondelka by ich malo doraziť 1600.

Článok pokračuje na ďalšej strane.